Pleje og opbevaring af smykker

Materialer

De materialer der indgår i kreafantastisks smykker er kirurgisk stål dette både værende forgyldt eller oxyderet, forsølvet og forgyldt messing.

Der bruges desuden halvædelsten, ferskvandsperler, koraler, lava, læder osv.

 

Halvædelsten er betegnelsen for smykkesten med hårdhed mindre end syv. Det er f.eks. kvarts, agat, onyx, fluorit, jade, aventurin, akvamarin, fossiler, hæmatit, jaspis, karneol, lapis, magnesit, ametyst m.f.

Messing er et materiale, som oftest er forsølvet eller forgyldt. Det er rart at arbejde i og det holder sig pænt som færdigt smykke. Messing har, i forhold til forgyldt sølv, den fordel at den gyldne farve ikke slides i brug, så et messing smykke vil altid være gyldent hvis det vedligeholdes rigtigt.

 

Alle materialer er nikkelfri

 

Smykkepleje - Praktisk info om pleje og vedligeholdelse af metalvarer

 

For at bevare dit smykke pænt, skal det behandles nænsomt. Det frarådes at tage smykket med i bad og at udsætte det for parfume, creme, hårlak og lignende. For at bevare smykkets glans bør det opbevares i en lukket pose eller æske. Ved forkert opbevaring oxyderer (mørknes) messing, sølv og andre metaller. Svovl er et af de værste fjender for metalvarer. Svovl kan findes overalt, det transporteres med luften og findes bl.a. i naturgas, og endda i sved udskilt fra huden. Når svovl kommer i berøring med metallets overflade skabes oxydering, som er det sorte stof, der oftest refereres til som pletter.

 

Ekstra:

Stardust Perler:

Metal Perler der normalt er glatte, får lim og derefter metalstøv belægning. Da denne belægning er meget let at slibe af, anbefales det at give perlerne hårlak af flere gang inden brug.

 

Indfarvet perler:

Perler som er indfarvet, er sarte overfor f.eks. cremer, hårlak, parfume osv. da det kan påvirke indfarvningen. Perler som kan være indfarvet er bl.a. Jader, ferskvandsperler og koraler

 

Det frarådes at sove med smykkerne på.

Et univers af hækling og smykker.

Her findes gratis og købe opskrifter på hæklerier, video vejledninger og salg af håndlavet smykker.

Find også KreaFantastisk på Facebook og Instragram 


NYHED

De 3 påske venner

Opskrift kan nu købes


Smykkevejledning på mini bow ørestik


 SUKKERMONSTERET ARTHUR

Find ham og andre gratis opskrifter under Hæklerier


Nyhed!

Lille hæklet dukkelift


Hæklet mini juletræer


Opskrifter på hæklet ophæng af 3 slags


Gratis opskrift på lækkert sæt til baby

 


Jule Appelsin


Gratis Video vejledninger

Trin-for-trin


Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk